· 

Maak kennis met Luc Bruijns, assistent accountant mkb bij Moore DRV


Het beste van twee werelden. Zo noemt Luc Bruijns, assistent accountant mkb in de mkb accountancy & adviespraktijk bij Moore DRV, de kans om een deeltijdstudie te volgen naast zijn werk. “Ik hoef niet te kiezen tussen geld verdienen of mezelf verder ontwikkelen, maar doe het gewoon allebei. Ik krijg volop de ruimte om me te ontwikkelen en de sfeer op kantoor is lekker informeel, zegt hij tevreden. In deze blog vertelt hij hoe dat tot uiting komt op zijn werk.

“Toen ik na een paar jaar werken in de financial controlling begon aan een associate degree accountancy in Roosendaal, vond ik dat zó leuk dat ik graag verder wilde voor mijn bachelor. Dat kon alleen niet bij mijn toenmalige stageplaats, dus ben ik gaan rondkijken naar andere mogelijkheden in Roosendaal. Moore DRV sprak me meteen aan vanwege het internationale Moore-netwerk waarbij ze zijn aangesloten.

Collega’s ontmoet op het volleybalveld

Daarnaast viel de laagdrempelige sfeer me al bij de eerste kennismaking op. Na afloop van het gesprek liet Marco, de senior manager me gelijk alles zien. Hij nam me mee naar de afdeling waar ik zou komen te werken en stelde me voor aan een aantal collega’s. Het verbaasde me dat een sollicitatiegesprek ook zo vriendelijk en informeel kon zijn.

Nog voordat het allemaal definitief was, nodigde hij me zelfs al uit voor het Beach Event, het beachvolleybal evenement dat jaarlijks in Roosendaal wordt gehouden met Moore DRV als hoofdsponsor. Dat bleek de ideale manier om mijn nieuwe team te leren kennen. In plaats van een formeel rondje handjes schudden op kantoor meteen op het beachvolleybalveld in onze sportkleren.

Werken voor leuke mkb-bedrijven

Ik werk nu als assistent accountant mkb in de mkb accountancy & adviespraktijk. Dat betekent dat ik me bezighoud met het opstellen van de jaarrekeningen. Zodra de administratieafdeling de jaarafsluiting heeft gedaan, lopen wij alle posten in de administratie na om te zien of alles klopt. Op basis daarvan zetten we de jaarrekening in elkaar en het dossier dat daar bij hoort.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk zijn de klanten die ik mag ondersteunen: voornamelijk mkb’ers. Ik zie hen echt als de ruggengraat van de samenleving. Het is een hele grote groep ondernemers die de economie draaiende houden. En dat is echt heel breed. Van de slager om de hoek tot grote fabricagebedrijven en alles ertussenin.

De afwisseling blijft interessant

Die diversiteit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en mijn werk nooit saai wordt. Met zoveel afwisseling in sectoren, ondernemingen en hun activiteiten, blijft het interessant. Extra leuk is dat de meeste klanten in de buurt van Roosendaal zitten. Ik doe natuurlijk voor elke klant mijn best, maar de klanten uit eigen regio, daar heb je op de een of andere manier toch meer feeling mee.

Als je mij vraagt waar ik over een paar jaar hoop te staan, dan hoop ik dat ik nog steeds bij Moore DRV werk en ben doorgegroeid naar relatiebeheerder. Het lijkt me leuk om echt een sparringpartner te zijn voor mijn eigen klanten en meer een adviesrol te vervullen. Daar heb ik eerst nog wat meer kennis en ervaring voor nodig. Maar ik weet wel al zeker dat ik die kans hier ga krijgen.”

(Financiële) ondersteuning voor studie

Ik heb nu een contract van 40 uur per week en volg daarnaast een deeltijd bachelor accountancy. Dat betekent in de praktijk dat ik vier dagen werk en één dag naar school ga. Mijn studie wordt bekostigd door Moore DRV en de dag dat ik naar school ga, krijg ik voor de helft doorbetaald.

Moore DRV heeft veel ervaring in het opleiden van personeel en denkt overal in mee. Ik krijg genoeg tijd om te studeren en als ik verlof opneem voor mijn tentamens, doet niemand daar moeilijk over. Sterker nog: ze vinden het alleen maar goed dat ik dat doe, omdat zij ook graag willen dat ik mijn diploma haal. Het voelt heel fijn dat er zo in mijn ontwikkeling wordt geïnvesteerd.

 

Ben jij net als Luc op zoek naar een leuke en leerzame stageplaats, werkstudentschap of een baan? Bekijk dan snel onze vacatures in Breda.

Reactie schrijven

Commentaren: 0